OKUL MÜDÜRÜNDEN

1997 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Bilge okulları, kısa zamanda  ülkemizde ki başarılı eğitim kurumları arasında  yerini almış ve 2013 yılında Darıca ana kampusun de, bünyesine Anadolu Lisesini de katarak, köklü kültürü, kurumsallaşmış kimliği ve yetkin eğitim kadrosu ile kaliteli eğitimine devam etmektedir.  Bölgemizin ihtiyacını ve velilerimizin da taleplerini dikkate alarak; Anaokulları, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisemize ilave olarak, önümüzdeki yıl,  Bilge Fen Lisesi’ni de açmak suretiyle, okullarımızı daha da zenginleştirmek arzusundayız.

Biz, tüm öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda eğitmek, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmek, onlara 21. yüzyılın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak, insan haklarına saygılı, cumhuriyet ve demokrasi bilincine sahip, bilgiyi doğru kullanabilen, katılımcı, paylaşımcı, üretken,  ileriyi görebilen, güvenilir,  nitelikli   bireyler  olarak üniversite iş ve hayatına hazırlamak için varız.

Bilgiyi ve öğrenmeyi kalıcı hale getirmek için son derecede modern cihazlarla ve  bilişim teknolojileri ile donatılmış atölye ve laboratuarları öğrencilerimizin kullanımına sunarak, azami ölçüde yararlanmalarını sağlamak için çaba sarf etmekteyiz. Öğrencilerimize verdiğimiz bilimsel ve akademik eğitim yanında, hayatı daha yaşanır ve anlamlı kılan değerlerimizin de (İyilik, doğruluk, adalet, merhamet, hoşgörü, yardımlaşma, saygı, sevgi gibi.) çocuklarlımıza yeniden kazandırılması için eğitim süreçlerinde değerler eğitimine yer verilmesini bir gereklilik ve hatta zorunluluk olarak görmekteyiz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerinin tamamlanmasında, bilgi ve becerilerinin gelişmesinde rehberliğin, sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerin ne derece önemli olduğunun farkındayız.  Bu nedenle öğrencilerimizi ulusal ve uluslar arası yarışmalara ve projelere katılmaları için teşvik ederek destek ve yönlendirmelerimiz her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.

Bilge eğitim kurumları olarak, akademik eğitim de bilginin ne derece önemli olduğu bilginci ile öğrencilerimizi bilgiyle donatarak, okul, il ve Türkiye genelinde yapılan deneme ve başarı değerlendirme sınavlarına tabi tutmaktayız. Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini ölçmek için bilimsel ölçme değerlendirme teknikleri uygulayarak yapılan sınav analizleri ile öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlanması için her türlü imkânı sunmaktayız. Ayrıca öğrencilerimize hafta içinde,  günlük işlenen 8 saatlik derslere ilave olarak, her gün bir saat  ücretsiz takviye ders verilmekte ve toplam 9 saat ders işlenmektedir. 12. sınıf öğrencilerimize öğretim yılı boyunca her cumartesi deneme sınavı yapılarak, takip eden pazartesi günü sınav koordinatörümüz tarafından değerlendirme ve analiz yapılarak, sınav sonuçlarına göre öğrencilerimize  tespit edilen eksikliklerle ilgili ücretsiz takviye etütlerle destek verilmektedir.

Biz İstiyoruz ki, okulumuz da kendine güvenen, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, bilgiye ulaşan, kullandığı bilgilerle yeni bilgiler üretebilen, bilimsel düşünebilen,  katılımcı, paylaşımcı, geçmiş değerlerimizle evrensel değerler arasında bağlantı kurabilen,  bulunduğu çevreye karşı duyarlı,  insan haklarına saygılı, vatan, millet ve insanlık sevgisiyle donanmış,  sorumluluk sahibi, çağdaş öğrencilerimiz olsun. İstiyoruz ki her öğrencimiz iyi düzeyde en az iki yabancı dil öğrenebilsin. Bunun için her yıl okulumuzda MUN (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) yurtiçi ve yurtdışı etkinliklere öğrencilerimizi gönderiyoruz ve oldukça başarılı sonuçlar alıyoruz.  Velilerimiz okulumuz da çocuklarına değer verildiğinden ve öğrenmeleri için her fırsatın tanındığından emin olmalılar. Okulumuz çalışanları görevlerini doğru yaptıklarından emin olsun, herkes her gün daha  iyiye ulaşmak için çalışsın ve birbirine destek olsun. Ve biz İstiyoruz ki, öğretenler ve öğrenenler bu okulda olmaktan mutlu olsunlar.

İnanıyoruz ki öğrencilerimiz çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluştururlar. Okulumuzda başarıyı artırmak, yeniliklere ayak uydurmak ve yeni eğitim yöntemleri gerçekleştirmek için birbirimizi yüreklendirir ve destekleriz. Biz Özel Bilge Çalışanları olarak birbirimize güvenir ve saygı duyarız. Öğrencilerimize değer verir, onları korur ve gözetiriz. Başarı çıtamızı sürekli yükselterek, her yıl bir önceki yıldan daha kaliteli ve başarılı bir eğitim-öğretim gerçekleştirmeye kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm  Marmara Bilge Okulları velilerine, öğrencilerine  ve çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Nuray BORA