YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Yabancı dil eğitim sistemimiz genel anlamda dört temel beceriyi ve özellikle de üretim becerileri olan konuşma ve yazmayı en iyi destekleyecek şekilde dizayn edilmiştir.

Anaokullarımızda yabancı dil ağırlıklı ve maruz bırakma yöntemine dayalı bir program yürütülmektedir. Dersler ağırlıklı olarak yabancı öğretmenler tarafından yürütülür. Dersler Move your body, Story time, Arts&cratfs ve Show and Tell olarak dörde bölünmüştür. Eğitim öğretim programımızda, sabah okula giriş, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısında dahi yabancı dile maruz bırakacak özel etkinlikler uygulanmaktadır. Tüm anaokulu sınıflarımızda hafta boyunca işlenmiş olan konular her hafta Cuma günü Show and  Tell etkinliğinde öğrencilerin sunum yapmasıyla pekiştirilirİlkokul sınıflarımızda özellikle 1,2 ve 3. Sınıflarda programın tamamı yabancı öğretmenler tarafından yürütülür. Maruz bırakma yöntemi ve özellikle de üretim becerileri olan konuşma ve yazma becerilerini geliştiren özel programlar uygulanarak öğrencilerimizin yabancı dili en etkin şekilde kullanmaları hedeflenir. 1,2 ve 3.sınıflarımızda her ay Show and Tell etkinliği ve 4.sınıflarımızda ise her ay public speaking etkinliği yapılır. Eğitim öğretim programımızda haftalık derslerimiz Main Course ve NNB olarak ikiye ayrılır. Main Course dersinde dört temel beceri ve NNB dersinde ise sadece konuşma becerisinin pekiştirilmesi hedeflenir. Öğrencilerimiz kazanımları ders içi etkinlikler ve çeşitli similasyon etkinlikleriyle eğlenceli şekilde pekiştirirken kalıcı öğrenme de sağlanmış olur.

Ortaokul Yabancı Dil Eğitim Programımızda, 5.sınıflarımız haftalık 16 saatlik İngilizce dersiyle Yabancı Dil Ağırlıklı olarak yürütülmektedir. Ders dağılımlarımız Main Course, NNB ve National and Social Science olmak üzere üçe ayrılır. Main Course dersinde dört temel beceri eşit olarak pekiştirilirken, NNB derslerinde sadece konuşma becerisinin pekiştirilmesi hedeflenir. National and Social Science dersinde ise farklı alanlardan kelime öğretim çalışmaları ve fen projeleri yapılmaktadır. 6,7 ve 8. Sınıflarda ise Yabancı Dil Eğitim Programımız Main Course ve NNB olarak yürütülür. 8.sınıf yabancı dil seviyemiz Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı(CEFR)  standartlarına göre A2-B1 seviyesindedir.

Lise seviyesinde Yabancı Dil Eğitim Programımız ‘Public Speaking, MUN ve ESU’ etkinlikleriyle akademik seviyede yoğun olarak devam eder. Öğrencilerimiz, yurt dışındaki birçok seçkin üniversitenin MUN etkinliklerine katılarak başarı göstermişler ve dil gelişimlerine katkı sağlamıştırlar. Aynı zamanda üniversiteyi yurt dışında okumak isteyen öğrencilerimiz için IELTS ve TOEFL hazırlık çalışmaları yapılarak destek verilir.

YABANCI DİL ÖLÇME DEĞERLENDİRME SİSTEMİMİZ

Değerlendirme Türü Periyot Sınıf Düzeyi
NNB Sözlü Sınavları Her ay 1-7. Sınıflar
Hazır bulunuşluk Sınavları Her ay 4-7. Sınıflar
Ön İzleme Sınavları Her yazılı sınavdan önce 4-8. Sınıflar
Klasik sınavlar Her ay 4-12. Sınıflar
Proficiency hazırlık sınavları Dönemde 1 kez 12. Sınıflar
Portfolyo Sunumları Dönemde 1 kez Anaokulu-7. Sınıf

• Öğrencilerimiz ve velilerimize her klasik sınavdan önce yapılan ön izleme sınavı vasıtasıyla eksik kazanımlar ile ilgili detaylı bilgi verilir. Ve ihtiyacı saptanan öğrenciler için akademik destek sağlanır.
  • Her klasik sınavdan önce yapılan NNB sözlü sınavları vasıtasıyla öğrencilerin öğrendikleri yapıların ne kadarını kullanıma, konuşma performansına aktarabildiği ölçülür ve sınav sonuçlarına göre eğitim öğretim programları tekrar gözden geçirilir ve tekrar edilmesi gereken alanlar belirlenir.
  • Portfolyo sunumları vasıtasıyla öğrencilerin edindikleri kazanımlar ölçülür ve velilerimizle paylaşılır.