ARALIK AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÖZGÜVEN ETKİNLİĞİ

ÖZGÜVEN ETKİNLİĞİ

          Her ay düzenli olarak devam eden değerler eğitimi kapsamında bu ayın değeri  de “özgüven” idi.

       Özgüven kavramının ne olduğu konusu derslerde öğrencilere anlatıldı. Değeri kazanan öğrencilere kendilerini nasıl tanıdıklarını ve çevrelerinde var olan insanlar için ne ifade ettiklerini derslerde sırasıyla tahtaya kaldırılarak sözel anlamda dinlenildi. Öğrenciler  kendilerini sözel olarak ifade ederken oldukça eğlendiler ve kendilerini daha iyi ifade etmeyi öğrendiler, özgüvenleri gelişti. Sözel ifadelerin ardından  yazılı bir metin oluşturmaları istendi. Her öğrenci belirlenen sorular çerçevesinde öz geçmişlerini yazdılar.

        Etkinliğimizin son aşamasında ise toplum önünde konferans salonuna çıkıp kendilerini ifade etmelerini istedik. Bazı öğrencilerimiz bu etkinliğe katılabilecek özgüvene sahip olduklarını belirttiler. 3 ve 4. sınıfları  birlikte , 5. ve 6. sınıfları birlikte konferans salonuna çıkardık. Belirlenen öğrenciler kendilerini ifade ederken çok keyif aldıklarını gören diğer öğrenciler “Biz de çıkıp kendimizi anlatmak ve herkesin önünde konuşmak  istiyoruz.”  diye ifade ettiler biz de bundan etkinliğimizin amacına ulaştığını anlıyoruz..

         Etkinliğimiz üç farklı branştan  jüri öğretmenlerimizin de desteğiyle heyecanlı bir hal aldı. Sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyorlar.