Benim sana verebileceğim çok bir şey yok aslında.
Çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen.
Aşık Veysel
Aşıklar geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 45’inci yıl dönümünde Marmara Bilge Okullarında düzenlenen etkinlikle anıldı.
Aşık Veysel bütün Türkiye için bir müzik insanı, bir halk ozanı olmaktan çok daha başka anlamlar ifade eder. Büyük ozan 7 yaşından itibaren gözleri görmese de aydınlığı ve umudu, içinde yeşertmeyi başardı. İnsanlığın, saflığın ve temizliğin; aşkın ve sevginin; onurun ve bilgeliğin; birliğin ve beraberliğin önemli simgelerinden biri olageldi.
Müzik Öğretmenlerimiz Buğra Taşdemir ve Çetin Aladağ koordinatörlüğünde konferans salonunda düzenlenen Aşık Veysel’i Anma Programı izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 7/B sınıfından Emre Karagöz ve 10/A sınıfından Selin Sidar’ ın sunumuyla gerçekleşen programda Aşık Veysel’in hayatı videoyla anlatıldı. 6/B sınıfından Ziya Yener “Güzelliğin On Par Etmez” türküsünün hikayesini dramatize ederek izleyenleri duygulandırdı. Türkü deyince akla ilk gelen Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Par Etmez, Kara Toprak eserleri ile Türk halkının gönlünde taht kuran Aşık Veysel türküleri, okulumuz öğretmenleri Saregül Gürel, Yasemin Yalçın ve 12/C sınıfı öğrencilerinden Damla Subaşı tarafından yorumlandı. Öğretmenlerimizin türküleri seslendirmesi öğrencilerde büyük ilgi uyandırmakla birlikte öğretmenlerimiz sesleriyle herkesi mest etti.
Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Gönüllerin ozanı Aşık Veysel’i, vefatının 45. yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.