BİLGE OKULLARINDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

 

 

          Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.

                                                                                                                                                                                                                                                                                Mustafa Kemal ATATÜRK

           Bilge Okullarında 24 Kasım Cuma günü Öğretmenler Günü’ne özel yemek düzenlendi. Okul müdürlerinin öğretmenlere iyi dilek ve temennileriyle başlayan program Genel Koordinatör Türker Gedik’in konuşmasıyla sürdü. Gedik konuşmasında bütün öğretmenlerin gününü kutlayarak, öğretmenliğin tarihçesine değinip ne kadar kutsal bir görevi üstlendiğimiz konusunda vurgu yaptı. 1980’li yıllardan beri resmi olarak kutlanan Öğretmenler Günü’nde bu uğurda canlarını feda eden terör olaylarında hayatını yitiren bize bu mesleğin kutsallığını hatırlatan fedakar öğretmenlerimizi de yad etti.

           Bir eğitim gönüllüsü olan Bilge Okulları Kurucusu İsmail Kurt’un konuşmasıyla devam eden programda Kurt, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinerek hem çağa ayak uyduran hem de manevi değerlerimize sahip çıkan öğrenciler yetiştirmenin önemini vurguladı. Vereceğimiz eğitimle her genç bireyin ülkemizin ve geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Konuşmasında şehit öğretmenlere de yer veren Kurt,  devamında 5. yıllarını dolduran öğretmenlere teşekkür plaketlerini takdim etti. Ardından tüm öğretmenlere okul müdürleri tarafından teşekkür belgeleri verildi.

          Program, müzik eşliğinde keyifli bir yemek, pasta kesimi ve sonrasındaki eğlenceyle son buldu.