BİLGELİLER EGE TURUNDA

           Marmara Bilge Okulları Ana Kampüsü’nden 26 Nisan Perşembe günü hareketle başlayan Ege yolculuğu yaklaşık 8 saat süren yolculuğun ardından otobüsün sabah saatlerinde İzmir/Selçuk’a ulaşmasıyla devam etti.  ‘’EFES Antik Kenti Tarihi Gezisi’’ rehber eşliğinde gerçekleştirildikten sonra Şirince Matematik Köyüne gidilerek öğrencilerimiz Matematik Profesörü Ali Nesin tarafından 2 saatlik matematik eğitimi ile matematik dersini severek ve aktif katılımları ile deneyimlediler. Dersin ardından Şirince köyünün eşsiz güzelliği gezilerek alışveriş yapıldı. Meryem ana gezileri ardından yoğun bir günün yorgunluğunu yaşayan öğrencilerimiz Çeşme Alaçatı’daki otelde yorgunluklarını atarken İzmir’in sıcağından bunalan öğrenciler de soluğu havuzda aldılar.

        Gezinin 2. günü ise kahvaltı sonrasında Çeşme/Alaçatı gezisiyle başladı. Egenin havası, insanlarının sıcaklığı, doğal güzellikleriyle bilinen Çeşme Marina; Arnavut kaldırımlı sokakları, taş evleri, renkli sokakları, yöresel ürünleri ile öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Rüzgâr gülleriyle ilgili santral ziyareti sonrası otelimize dönerek serbest zamanla havuzda öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler. Akşam yemeği ardından düzenlenen, katılımın oldukça yoğun olduğu 2017-2018 Alaçatı Miss Güzellik Defilesi’nde öğrenciler şıklıklarıyla göz kamaştırdı. Keyifli dakikaların yaşandığı etkinlikte 5. sınıf öğrencilerimizden İdil Güngör, İpek Kahraman birinci olarak ödüllendirildi.

         Gezinin 3. gününde, Çeşme Kale gezisi gerçekleştirildi ve kordon boyunda eğlenceli vakit geçirildi. Öğle yemeği ardından otelden çıkış yapılarak dönüş yolu öncesinde Urla’da sebze ve meyve hasadı programı gerçekleştirildi. Yaptıkları hasatla farklı bir deneyim kazanan öğrenciler bambaşka bir gün geçirdiler. Gece 23.30 gibi Marmara Bilge Okulları Ana Kampüsünde gezimiz tamamlanmış oldu. Öğrencilerimiz, oldukça eğlenceli ve keyifli bir deneyim edindikleri Ege turundan birbirinden güzel anılarla dönmüş olmanın mutluluğunu yaşadılar.