ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 103. YILINDA DUYGU DOLU ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

 

          Özel Bilge Ortaokul öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 103.yılı etkinlikleri kapsamında hazırladıkları Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’nda izleyenlere duygusal anlar yaşattı. 

          Hüznün ve coşkunun yoğun olduğu program öğrencilerimizin ortak çalışmalarıyla önce ilkokula sonra ortaokula yapılan iki ayrı sunumla gerçekleştirildi. 7.sınıf öğrencilerimizden Osman Efe Öztürk ve Bengisu Çapkın’ın sunuculuğunu yaptığı programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emel Kurt yaptığı konuşmasıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemini dile getirdi.

        Konuşmanın ardından 6.sınıf öğrencilerimizden Melek Güner’in okuduğu şiirle devam eden program 5.sınıf öğrencilerimizin sahnelediği oratoryo gösterisiyle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 5.sınıf öğrencilerinden Berk ARŞ “Atatürk’ün Anzak Annelerine Mektubu”nu İngilizce olarak okuyup Katre Bennu Köşker ise çevirisini sundu.  Programın devamında Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin önderliğinde 7. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları ‘’Çanakkale Destanı ‘’ adlı oratoryo izleyenleri büyülerken Müzik öğretmenleri Buğra Taşdemir ve Çetin Aladağ yönetiminde ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan koro, söyledikleri Çanakkale türküleriyle herkesi mest etti.

          Eşsiz bir anma günü hazırlayan Marmara Bilge Okulları öğrencileri, performanslarıyla bütün beğenileri üzerinde topladı.

         Programın sonunda Okul Müdürü Nuray Bora ‘’Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan bir millet, onunla ne kadar iftihar etse azdır. Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkarabilen bir toplum, en zor şartlarda bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir.” sözleriyle program sona erdi.