MARMARA BİLGE OKULLARI ATAYI; SAYGI, GURUR VE ÖZLEMLE ANDI

’BENİM NÂCİZ VÜCÛDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR;

FAKAT, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Kurtuluş Savaşı’nın Önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, aramızdan ayrılışının 80.yıl dönümünde ‘’Özel Bilge Ailesi’’ olarak saygı, gurur ve özlemle anıldı.

Saat 09.05 geçe siren sesi eşliğinde başlayan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Marmara Bilge Okulları öğretmenlerinin hazırlamış olduğu anma programı gerçekleştirildi. Program Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emel KURT’un günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının sonrasında 5-B sınıfı öğrencilerinden Bennu AYPERİ’nin şiirini okumasıyla devam etti. Yabancı Diller Bölümünün 1. ve 2. sınıf öğrencileriyle hazırladığı gösteri izleyenlere güzel anlar yaşatırken Anadolu Lisesi 10-B sınıfı öğrencisi Asya Rima FIRINCIOĞLULLARI ‘nın okuduğu şiir herkesi duygulandırdı. Program, Anadolu Lisesi öğrencilerinin hüzün ve gururla hazırlayıp sunduğu “Bir Ömrün Hikayesi” adlı oratoryo gösterisiyle sona erdi.

Bütün ömrünü hizmetine verdiğin Türk milleti ile beraber senin huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Vatan sana minnettardır.

Gözlerimizdeki üzüntüyü kalplerimizdeki gururla kapatıyor ve Ata’mızın bıraktığı bu emanete sonsuza kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!