Bilim yarışmaları kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerde edindikleri başarıları uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak ve hem ulusal hem de uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevginin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Kanguru Matematik Yarışmasına 3.sınıftan 12. sınıfa  kadar eğitim gören öğrenciler katıldı.

Her yıl mart ayının üçüncü haftası,  dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirilen ve 6 milyondan fazla öğrencinin katıldığı Kanguru Matematik Yarışmasına bu yıl da Kocaeli bölgesinde Marmara Bilge Okulları ev sahipliği yaptı. Yarışmaya Marmara Bilge Okulu ve Kocaeli bölgesinde yer alan çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Tek oturum şekilde yapılan yarışma sonunda öğrencilere sertifikaları verildi.

Marmara Bilge Anadolu Lisesi müdürü Gürbüz Okta ; ‘’Bilimlerin Dili ‘’ olarak bilinen Matematiği ve Matematik eğitimini gerçekleştirmenin eğitim ile bilim için atılmış, bizi aydınlık yarınlara taşıyacak önemli adımlar olduğunu düşünerek bu yıl da uluslararası bir sınava ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.