MARMARA BİLGE OKULLARINDA Pİ GÜNÜ KUTLANDI

            

          ‘’Pi’’ sayısı  her türlü matematik işleminde büyük önem taşıyan çok ilginç bir sayıdır. Matematiğin daireler, yaylar, pendulumlar gibi birçok hesaplamasında ‘’Pi’’ sayısına rastlarız. Bu sayı aslında bir orandır ve dairenin çevresinin çapına bölümünden elde edilir. Bu oran 3,14 olarak ifade edilmesine rağmen gerçek değerini ifade etmek için periyodik tekrar etmeyen sonsuz sayıda basamağa ihtiyaç vardır. Bu çok özel sayı her yıl 14 Mart günü tüm dünyada da kutlanmaktadır.

          Eğlenceli etkinliklerle öğrencilere matematiği sevdirmeyi amaçlayan Marmara Bilge Okullarında 14 Mart Dünya Pi Günü kutlamaları çerçevesinde keyifli bir program düzenlendi. Matematik Zümresi Öğretmenleri Betül Yılmaz, Dilek Sarıaydın, Barış Kılıç ve Zekeriya Gündüz’ün uzun zamandır planladıkları programda eğlence ve heyecan doruktaydı. Matematik Zümre Başkanı Betül Yılmaz’ın  günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan program, ‘’Pi sayısı Ezberleme yarışması’’yla devam etti. Bütün öğrenciler Pi Sayısı Ezberleme Yarışması’nda derin bir sessizlik içinde yarışan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Sonuçlar beklenirken keyifli bir kum sanatı sunumu izlendi. 7-C sınıfından Buket Çakır ‘’Pi’’ sayısının 142 basamağını ezbere söyleyerek Pi Ezber Yarışması’nın 1.si olurken Okul Müdürü Nuray Bora tarafından öğrenciye 1.cilik madalyası ve belgesi takdim edildi.  Ardından Pi Afiş, Karikatür, Kitap Ayracı ve Sınıflar Arası Pi Panosu Yarışması’nın sonuçları matematik öğretmenleri tarafından açıklandı ve öğrencilere belgeleri verildi. Öğrencilerimizin ‘’Pi’’ kurabiyesi yaparken çektikleri keyifli videolar ise programımıza renk kattı. Devamında “Benim Pi Stilim” defilesiyle neşe dolu bir gösteri yapan öğrenciler, tasarladıkları kıyafetleri defilede kendinden emin yürüyüşleriyle arkadaşlarının beğenisine sundu.

          Okul Müdürümüz Nuray Bora, matematik öğretmenlerimiz ve sahnedeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen pasta kesiminin ardından salondaki diğer öğrenciler sahneye davet edilerek, müzik eşliğinde dans ettiler. Program lezzetli ‘’Pi’’ kurabiyeleriyle öğrencilerin ağızlarının tatlanmasıyla son buldu.