TARİHTEN BİR NEFES, EFES

    Özel Marmara Bilge Okulları olarak öğrenmenin sınıf dışında görerek ve tanıklık ederek gerçekleşmesi gerektiğini savunduğumuz eğitim anlayışımız çerçevesinde öğrencilerin kültürel, akademik ve psikolojik gelişiminin ön planda olduğu  Alaçatı gezisini düzenledik.
Gezimize antik dünyanın en önemli uygarlık, kültürel ve bilim merkezlerinden biri olan Efes Antik kenti ile başladık. Bu gezi de öğrencilerimiz rehber eşliğinde antik çağın izlerini adım adım takip ederek büyük bir tarihe tanıklık ettiler.
Turumuzun devamında Prof. Dr. Ali Nesin ile birlikte çıktığımız matematik yolculuğumuzda öğrencilerimiz matematiğin derinliklerine dalıp okul kitaplarının ve ezberin dışında bir matematiğin hayatımızda, teknolojide nasıl kullanıldığını deneyimlemiş oldu.
Bütün bir yıl azimle çalışarak Bilge kültürüne yakışır bir şekilde yılı tamamlamak üzere olan öğrencilerimiz Alaçatı ve Çeşme sokaklarında eğlenceli vakit geçirerek okulumuza yüksek bir motivasyonla geri döndüler.
     Öğrenmenin yeri ve zamanı olmadığını bildiğimiz ve bu anlayışla yetiştirdiğimiz öğrencilerimize, bu gezi boyunca onlara eşlik eden değerli öğretmenlerimize ve bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz.