BESLENME

 

Okulumuzun yemek ve kantin hizmeti, ulusal ve uluslararası standartlarda Bilge Okulları Personeli tarafından verilmektedir. Yemekhanemizde 11 Bayan  kantinlerimizde 1 bay, 3 bayan personel hizmet vermektedir.

Mutfak personelimiz iş sağlığı ve güvenliği eğitim programlarıyla desteklenmekte ve belirli periyotlarla hijyenik kontrollerden geçirilmektedir. Yemeklerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için mutfağımız her türlü hijyenik şartlara uygun modern alet ve cihazlarla donatılmıştır.

 

Bilge okulları öğrenci ve personel yemekleri Darıca Ana Kampüsümüzde bulunan yemekhanede günlük hazırlanmakta ve deneyimli aşçılarımız tarafından günlük olarak pişirilmektedir.hazırlanmaktadır. Yemek  menüsü  uzman gıda mühendisi denetiminde çocukların günlük beslenme ve enerji ihtiyaçları göz önüne alınarak öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak mümkün olduğunca severek yiyeceği yemeklerin seçilmesine öncelik verilmektedir.Bununla birlikte her çocuğun tadarak damak zevkini geliştirmesine yönelik farklı yemek çeşitlerine de yer verilmektedir. Bununla birlikte her çocuğun tadarak damak zevkini geliştirmesine yönelik farklı yemek çeşitlerine de yer verilmektedir. Planlanan yemek menümüz Aylık Yemek Çizelgesi olarak web sayfamızda  yayınlanarak veli bilgilendirilmektedir. 

 

Bilge Okulları olarak çiğ ve pişmiş ürünlerin düzenli olarak kontrolüne de büyük önem vermekteyiz. Söz konusu denetimler bağımszı olarak çalışan gıda mühendislerinin gözetiminde yapılır. Oluşabilecek herhangi bir riske karşı günlük yemek çeşitlerinin tümünden alınan numuneler dondurucularda 72 saat boyunca muhafaza edilmektedir. Yemek hizmetlerinde gıda güvenliği esaslı çalışmaktadır. Yiyecek maddelerinin taze ve kaliteli olarak satın alınması amacıyla yemekhaneye ait tüm birimlerde minimum stokla çalışarak öğrencilerimize sürekli taze ürünlerin sunulması sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Yemekhane ve üretim alanı, belirli aralıklarla, Bilge Okulları ilgili Komisyon ve Tarım ve Hayvacılık Bakanlığı  tarafından, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarına göre denetlenmekte, alınan su ve yemek numuneleri ise düzenli olarak gıda kontrol laboratuvarına gönderilmektedir. Ayrıca yiyecek kontaminasyonunun minimum düzeyde olması için mutfak personelimizin uluslararası hijyen kurallarına uymaları zorunludur.Okul kafeteryamız, Milli Eğitim Bakanlığı Kantin Yönetmeliği çerçevesince uygun görülen ürünlerle işletilmektedir.

 

 

 

 

 

Yemek üretiminde kullanılan ham maddeler, Türkiye’nin seçkin firmalarından tedarik edilmekte ve tedarikçiler rutin kontrollere tabi tutulmaktadırlar.Okulda etütlere ve antrenmanlara kalacak öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçları için nöbetçi kafeteryamız hizmet verir.