YABANCI DİL EĞİTİMİ

Özel Marmara Bilge Koleji  Ortaokulumuzda Yabancı Dil  Eğitimi

Ortaokul öğrencilerimizin yabancı dil dersleri dört becerinin (okuma-yazma-konuşma-dinleme) eşit gelişimine odaklı yürütülür ve İngilizce dil becerisi her hafta 5. Sınıflarda 17 saat, 6 ve 7. Sınıflarda 10’ar saatle geliştirilir. Ortaokulda Ortak Avrupa Dil Çerçeve Referansına göre B1 dil düzeyine ulaşılması hedeflenir. Almanca haftada 2 saat ikinci yabancı dil olarak verilir.

Öğretmenler, konuşma veya öğrencilerin ihtiyacına göre diğer beceriler üzerinde çalışırlar. Öğrencilerin yıl içerisinde gelişimleri izlenir, gerektiğinde öğrenciye yönelik ek çalışmalar yapılır. Öğrencilerimiz her dönem Uluslararası ESOL sınavlarına katılırlar ve eğitmenler tarafından gelişimleri takip edilir.

5.sınıflarda yabancı dil ağırlıklı program uygulanırken 8.sınıflarda merkezi sınavlara yönelik bir öğrenim süreci geçirirler.

Öğrencilerin dil eğitimi web tabanlı dijital uygulamalarla ve proje bazlı kulüp dersleri ile pekiştirilir.

Modern Diller (Almanca)

Marmara Bilge Okullarında öğrencilerimiz İngilizcenin yanında 3 ve 4. sınıflarda haftada 1 saat, ortaokul ve lise kademelerinde 2 saat zorunlu 2. yabancı dil dersi ile dil yeterliliklerini güçlendirerek, özgüveni yüksek ve dış dünyayla barışık bireyler olarak yetişmektedir.

Modern Diller Gelişim Karneleri ile 2. yabancı dil eğitiminin takip ve raporlaması gerçekleştirilmektedir.